De PPA in gesprek in Gemonde

Als grootste partij in de gemeente is de PPA écht betrokken bij onze dorpskernen en willen we horen wat er leeft en speelt onder de inwoners van onze gemeente. Dat doen we niet alleen in verkiezingstijd, maar gedurende de hele raadsperiode. Zo heeft de PPA zich een paar weken geleden laten zien op de jaarmarkt in Gemonde. Daar hebben we aan Gemondenaren gevraagd wat zij belangrijk vinden voor hun dorp en geheel volgens PPA-traditie hebben we ook een taart verloot onder de deelnemers.

“Regeren is vooruitzien, zo luidt het spreekwoord” vertelt PPA raadslid Ad Verhoeven, waarna hij vervolgt: “Daarom hebben we aan Gemondenaren gevraagd wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van Gemonde. Men kon kiezen tussen zeven onderwerpen die men naar hoogte mocht indelen”. Ondanks wat druilerige en regenachtige weer hebben zo’n 100 passanten meegedaan aan de enquête.

Met stip op 1 wordt het onderwerp ‘woningbouw’ genoemd als meest belangrijke onderwerp voor de toekomst van Gemonde. Ad, zelf woonachtig in Gemonde, snapt dat al te goed: “voor veel Gemondenaren staat de leefbaarheid van de kern Gemonde hoog op de agenda, meer woningen, zeker voor starters, zorgen voor aanwas in het verenigingsleven en op de school”. Op twee stond het voortbestaan van de lokale horeca, omdat ook dat bijdraagt aan het prettige wonen in het dorp. Daarnaast hopen veel Gemondenaren dat het aanstaande dorpshuis ‘De Stek’ een echte ontmoetingsplek voor mensen in Gemonde wordt. De ludieke stelling dat het eerste elftal van VV Irene in 2040 het hoogst zou moeten voetballen van alle Gestelse voetbalclubs eindigde onderaan. Waarschijnlijk zijn veel Gemondenaren door de recente promotie van het eerste elftal ervan overtuigd dat dit wel snor zit!

Als dank voor de reacties op de enquête is een taart verloot onder de deelnemers. Deze keer had mevrouw E. Eijkemans geluk. Raadslid Ad bezorgde vorige week persoonlijk de taart. Onder het genot van een bakje koffie en een stukje taart praatte zij gezamenlijk na over belangrijke onderwerpen voor het dorp Gemonde. Ad concludeert “door tussen de mensen te staan en je oor te luister te leggen hoor je welke dingen beter kunnen in onze mooie gemeente. Aanwezigheid op de jaarmarkt leverde, zowel grotere onderwerpen als ook kleinere acties waar ik als raadslid mee aan de slag kan”.