Gevaarlijk kruispunt Esscheweg moet veiliger volgens gemeenteraad

Bijna alle partijen in de gemeenteraad in Sint-Michielsgestel zijn voor een spoedige aanpak van het gevaarlijke kruispunt op de Esscheweg aan de voetbalvelden van SCG’18. Een motie in gang gezet door de PPA én aangenomen naar aanleiding van berichtgeving van Dtv Nieuws op 3 oktober. Toen deden inwoners de oproep de onveilige verkeerssituatie op te lossen.

De partijen stellen dat het kruispunt onoverzichtelijk is en een unieke situatie binnen de gemeente Sint-Michielsgestel is. Dit komt omdat de sportvelden van SCG’18 vlak langs de weg liggen. Het vele verkeer dat langs het kruispunt komt, zou zorgen voor een onveilige oversteek voor de kinderen die naar de sportvelden gaann.

Alleen Groenlink/PvdA stemde tegen. Raadslid Adriaan van der Maarel van de partij beargumenteerde dat kruispunten zoals deze gewoon worden opgenomen in het mobiliteitsplan dat in 2024 gepland staat. Daarnaast bestaat er al een lijst met knelpunten die de prioriteit vergen binnen de gemeente.

Hier sloot wethouder Van der Aa zich bij aan en raadde de motie dan ook af. Ze vertelt dat juist dit soort kruispunten deel zullen zijn van het mobiliteitsplan.