Snelle actie bij Kruispunt Esscheweg/Zegenwerp

Sint-Michielsgestel – Het kruispunt Esscheweg/Zegenwerp nabij sportclub SCG’18 en zwembad Zegenwerp is grondig verbeterd, waardoor de verkeersveiligheid voor zowel kinderen als volwassenen aanzienlijk is toegenomen. Dit succes is het directe gevolg van een gezamenlijke inspanning van de inwoners, de gemeenteraad en het college van B&W van Sint-Michielsgestel.

Oproep tot actie

Op 4 oktober 2023 luidden bezorgde inwoners van Sint-Michielsgestel de noodklok over de onveilige verkeerssituatie rond het kruispunt Esscheweg/Zegenwerp. Het gebied, een belangrijke doorgangsroute voor veel lokale kinderen op weg naar de voetbalclub en het zwembad, was een bron van zorg vanwege frequente bijna-ongelukken en chaotische verkeersomstandigheden.

In reactie op deze oproep diende de PPA een motie in die werd ondersteund door bijna de gehele gemeenteraad. Deze motie verzocht het college om het kruispunt in 2024 naar een veiliger niveau aan te passen. “De veiligheid van onze inwoners, vooral van kinderen, heeft de hoogste prioriteit,” verklaarde Ingrid Buckx, PPA. “Het was duidelijk dat er snel gehandeld moest worden. Dit was ons ook beloofd in een vorige Raadsperiode, dus hier moest op worden doorgepakt”

Snelle Realisatie van Veiligheidsmaatregelen

Dankzij de brede steun voor de motie en de snelle actie van wethouder Lianne van der Aa (CDA) zijn de veiligheidsaanpassingen afgelopen maand gerealiseerd. Het vernieuwde kruispunt omvat nu een duidelijker zebrapad en een herontworpen verkeersstructuur, waardoor de oversteek voor voetgangers veel veiliger is geworden.

De PPA is erg tevreden met het resultaat. “We zijn blij dat de gemeente snel heeft gereageerd en dat de noodzakelijke verbeteringen zijn doorgevoerd,” zei Ingrid Buckx, PPA. “Dit toont de kracht van een gezamenlijke inspanning van de gemeenschap en het bestuur.”

Met het vernieuwde kruispunt kunnen inwoners met een gerust hart gebruik maken van de faciliteiten in het gebied, wat bijdraagt aan een veiliger en harmonischer leven in Sint-Michielsgestel.