PPA: De jeugd heeft de toekomst! Frisse ambitie en ideeën.

De PPA streeft al jaren naar het betrekken van jongeren bij de politiek. De jeugd is immers de toekomst. Zo leverde de PPA de afgelopen bestuursperiode niet alleen de jongste wethouder van Nederland, maar bestond ook de helft van de fractie uit twintigers en dertigers. Daarmee luistert de PPA niet alleen naar jongeren, maar de PPA geeft de jeugd letterlijk een stem in de gemeenteraad. Deze week spreken we met kandidaat-raadsleden Joep Meijs en Sander van den Brand.

Joep Meijs (31) is actief in Balkum. Als bestuurslid en voorzitter van carnavalsvereniging ‘Wanne klets’ is hij betrokken en organiseert hij activiteiten in het Berlicumse carnavalsleven. Waaronder de voorbereidingen voor het 55-jarig jubileum van ’Dun Blaouwun Beer. In het verleden is hij is jarenlang actief geweest binnen de PR-commissie van volleybalclub Hands-Up. Alsof dat naast een drukke baan nog niet genoeg is, is Joep ook actief binnen de PPA. Aankomende maart staat hij op plek 3 van de kandidatenlijst van de PPA. “Ik heb mezelf ingezet voor starters en tijdelijke woningen binnen onze gemeente. Om meer inwoners een kans te geven op een woonplek, maar die kans wil ik de komende vier jaar vergroten!” geeft Joep aan. “Ook duurzaamheid is een uitdaging, en hier geldt dat betaalbaarheid en informeren van inwoners over maatregelen aandacht verdient”.

Sander van den Brand (37) zet zich, naast zijn werk, in voor meerdere verenigingen in het dorp. Hij is al 30 jaar vrijwilliger bij Scouting Berlicum, actief achter de schermen van Lokaal 7 en betrokken bij carnavalsvereniging CV de Vossewakers. Al vijf jaar is Sander betrokken bij de PPA en de aankomende verkiezingen staat hij op plek 5. “Ik vind het belangrijk om de stem van mensen in te brengen die niet elke dag met de politiek en de gemeente bezig zijn. In allerlei discussies over gemeentelijk beleid met dure ambtelijke termen vergeten we te vaak wat beslissingen betekenen voor onze inwoners” vertelt Sander. “Ik hoop de komende periode ook meer te kunnen bereiken voor het verenigingsleven in onze gemeente. Het verenigingsleven is namelijk het cement van onze samenleving. De scouting in Berlicum is dringend opzoek naar een nieuwe blokhut, net als de buitensport in Berlicum. Laten we daar de komende periode écht resultaten gaan boeken!

Mocht u geïnteresseerd zijn in welke andere jongeren actief zijn binnen de PPA? Of wilt u weten waar de PPA voor staat? Ga dan naar www.de-ppa.nl of neem contact op via info@de-ppa.nl