Ed Mathijssen zwaait af als wethouder

Aankomende maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook de grootste lokale partij van de gemeente Sint-Michielsgestel is klaar voor de verkiezingsstrijd. Het verkiezingsprogramma is gereed, en onder het motto ‘ècht Lokaal!’ zal de Plaatselijke Politieke Alliantie (PPA) haar campagne gaan voeren. In vergelijking met 4 jaar geleden is er één groot verschil, toen was Ed Mathijssen namelijk lijsttrekker en wethouderskandidaat van de PPA, nu staat hij als lijstduwer op de volle kieslijst van de PPA.

Na 4 periodes als wethouder in de gemeente Sint-Michielsgestel, verspreid over 20 jaar, zwaait Ed Mathijssen na de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar af als wethouder. De geboren Balkummer kwam twintig jaar geleden als nieuweling binnen in de gemeentepolitiek en werd na de verkiezingen van 2002 direct wethouder namens de PPA. Hij heeft zich in de loop van de jaren altijd met overtuiging ingezet voor de gemeente Sint-Michielsgestel. Daardoor heeft Ed een grote bekendheid opgebouwd in alle dorpen van de gemeente Sint-Michielsgestel en in de loop van de jaren heel veel verschillende onderwerpen in zijn portefeuille gehad. In zijn tijd heeft hij 13 verschillende collega-wethouders gekend en maar liefs 4 verschillende burgemeesters.

Als ervaren en betrouwbaar bestuurder van de gemeente Sint-Michielsgestel is Ed Mathijssen een jarenlange vaste waarde geweest in het gemeentebestuur. Als benaderbaar en gedegen bestuurder weet Ed het verschil weten te maken op tal van onderwerpen. Ook langlopende en taaie dossiers heeft Ed de laatste jaren beetgepakt. Denk hierbij aan het centrumplan in Sint-Michielsgestel, het trekken aan diverse woningbouwplannen binnen de gemeente zoals Jacobskamp en Beekveld. Zijn meest recente wapenfeit is het realiseren van een vernieuwd en sfeervol Mercuriusplein in Berlicum.

Na 20 jaar actief te zijn geweest in de lokale politiek heeft Ed besloten het stokje door te geven binnen de PPA. “Er is in 20 jaar veel bereikt voor onze gemeente. De centra van onze dorpen krijgen vorm, er word volop gebouwd en er liggen veel nieuwe plannen klaar” blikt Ed terug, waarna hij vooruit kijkt “Binnen de PPA staat een brede club klaar die het stokje wil overnemen. Er is jeugd en ervaring aanwezig, de PPA bestaat uit mensen die goed geworteld zijn in de kernen en zich in willen zetten voor hun eigen gemeenschap. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat de PPA aankomende maart weer goed gaat scoren en de komende vier jaar het verschil kan maken in en voor de dorpen van de gemeente Sint-Michielsgestel” aldus Ed Mathijssen.