PPA Plan Boom

Op vrijdag 26 november en 3 december 2021 gingen vrijwilligers van Natuurgroep Gestel aan de slag op verschillende locaties in onze gemeente met Plan Boom. De PPA ging bij de vrijwilligers op bezoek met taart van wegen het 25-jarige bestaan van de PPA. Natuurgroep Gestel bedankt voor jullie inzet!

Plan Boom is een initiatief van de Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en IVN Brabant met als doel om 1 miljoen bomen te planten. De provincie Brabant wil uiteindelijk 40 miljoen bomen te planten, dus deze bijdrage is welkom! De bomen zijn hard nodig om de CO2-uitstoot te verkleinen en zorgen voor een prettige leefomgeving. Ook dragen de bomen bij aan het vergroten van de biodiversiteit. Al met al wordt Sint-Michielsgestel er door deze inzet nog een stukje mooier op!

De PPA is blij en trots op de inzet van alle vrijwilligers in onze gemeente. ‘Tijdens het 25-jarig bestaan tonen wij onze waardering door vrijwilligers te trakteren met een PPA-taart’ vertelt René van de Burgt. Op de frisse vrijdagochtend in december na fysieke arbeid gaan de taart en de warme koffie er goed in. ‘Direct een mooi moment om met elkaar een gesprek aan te gaan over te toekomst van gemeente Sint-Michielsgestel’, aldus Joep Meijs. Na een goed gesprek en een gevulde maag gaan de vrijwilligers weer aan het werk en fietsen de PPA’ers weer naar huis.