In Memoriam: Joost van Roosmalen

Ons bereikte het bericht dat Joost van Roosmalen is overleden. Dit gebeurde vrij onverwacht. Joost is voor de PPA 2 jaar wethouder geweest in de huidige gemeente Sint-Michielsgestel. Daarvoor was hij 14 jaar wethouder namens Aktie ’74 in de gemeente Berlicum. De betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en de wil om iets voor de gemeenschap te doen bracht Joost naar de politiek. Bij Joost stond de mens centraal. Hij wilde de goede dingen doen in het belang van de inwoners. Dat deed hij wars van politiek, want hij had een hekel aan politieke discussies omdat die vaak niet over de inhoud gingen. Deze aanpak werd gewaardeerd, Joost was een geziene wethouder met veel draagvlak onder de mensen.

Joost heeft ook veel betekent voor de PPA. Hij nam in de tijd van de gemeentelijke herindeling, halfweg jaren ’90, het initiatief om lokale partijen uit de nieuwe gemeente bijeen te brengen zodat er een brede nieuwe lokale partij zou ontstaan. Een partij met mensen die in alle dorpen van de gemeente wonen en actief zijn. Omdat dit initiatief positief werd opgepakt ontstond de Plaatselijke Politie Alliantie in 1996.

Zijn ziekte heeft een grote impact gehad op zijn laatste levensjaren, zeker dat hij zijn laatste levensjaren niet meer kon wonen in zijn geliefde dorp Berlicum deed hem zeer. Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en familieleden veel sterkte, het verlies is groot.

Met veel respect blijven we Joost herinneren.

Namens alle leden van de Plaatselijke Politieke Alliantie,
Bert van Druenen
Voorzitter