PPA: Denkend aan Den Dungen

Het is koffietijd aan de Zandstraat. Terwijl de lentezon de bevroren grond doet ontdooien buurten Peter Raaijmakers, René van der Burgt en Ger Steks over het mooie Den Dungen. De mannen zijn trots met nieuwe Dungense PPA-leden als Geert Mutsaers, Bert van Hasselt en Jamay Smits.

‘Het gaat goed in Den Dungen’, aldus Ger Sterks (62jr). ‘Enkele jaren terug heb ik hard gewerkt om nieuwe voetbalvelden te realiseren. Daar wordt nu volop gebruik van gemaakt, en vele Dungenaren voetballen er met plezier’. Peter Raaijmakers beaamt dat ‘Als assistent-coach van Den Dungen 6 kom ik regelmatig op ons prachtige sportpark. Het is bij de tijd en wordt gerund door veel actieve vrijwilligers, complimenten! Ook voor de kantine trouwens, haha!’. Ger is tegenwoordig betrokken bij het zogenoemde Wim-Geukemeijer-Pleintje bij de Moerkoal in Middelrode ‘vanuit mijn civiel-technische-expertise help ik de initiatiefnemers het plein een flinke facelift te geven. Het is goed te zien wat de mensen in Middelrode bereiken doordat ze de handen ineen slaan’ aldus Ger.

René van der Burgt (59jr) was bestuurslid bij de Blauwe Scholk en is nu kandidaat-PPA-raadslid, actief bij Buurtvereniging de Litserstraat èn bij Hartwacht ‘binnenkort verklaren we de hele gemeente hartveilig!’. Ook is René druk met duurzame energie via het energieteam van Met-Elkaar-Voor-Mekaar, ‘We hebben vele woningen aan zonnepanelen geholpen, en recentelijk aan goede spouwmuurisolatie’. René wil het zakelijk aan pakken. ‘Duurzaamheid en economische haalbaarheid horen hand in hand te gaan, geen geiten-wollen-sokken praat maar iets wat nut heeft!. Zo maken we nu meters en kunnen we onze dorpen doorgeven aan volgende generaties’.

Peter Raaijmakers (21jr) is een kleine 4 jaar raadslid en heeft zich hard gemaakt voor goede woonvoorzieningen voor jongeren en een goede samenwerking tussen gemeente en inwoners. ‘de koppen bij elkaar en de schouders er onder, dan is ook voor Den Dungen veel te winnen’ aldus de jonge Dungenaar. René vult aan ‘Het centrum van Den Dungen kan net als Middelrode een facelift gebruiken, een soort masterplan voor Den Dungen is nodig’. ‘Bij de ruim zesduizend Dungenaren zitten veel ideeën, creativiteit en enthousiasme die nu nauwelijks aangeboord worden’ stelt René, ‘Dungenaren  moeten ècht betrokken worden bij de plannen die gemaakt gaan worden rondom de oude bieb en de Blauwe Scholk, dan weet ik zeker dat Den Dungen nog mooier kan worden!’. Peter en Ger zijn het met hem eens, en zijn er zeker van dat ze als PPA’ers het meeste voor Den Dungen kunnen bereiken.