PPA: Een kennismaking met ervaring en een nieuw gezicht. Hé die ken ik………

Piet Donders is een geboren Maaskanter, schoolgaand in Den Dungen, was 25 jaar leerkracht in  Balkum en woont heel lang in het dorp Gestel. Piet is altijd actief betrokken geweest en nog in het  verenigingsleven, zoals judoclub Yushi Gashi , Jong Nederland SMG, voetbalclub RKVV en SCG’18,  Jeu-de-boules ’t Dupke en Heemkundevereniging Den Heertgang. Piet is al 25 jaar aktief PPA-lid. Met  zijn hart en ervaring komt hij op voor de mensen in onze gemeente die hulp nodig hebben om  zelfstandig overeind te blijven. ‘’ Ik vind deze solidariteit terug bij de PPA. De accenten op de sociale  woningbouw, de WMO, jeugd- en ouderenzorg en uiteraard het verenigingsleven, staan nadrukkelijk  in het programma. Daarom gaat mijn stem naar de PPA’’. 

Liza van Rooij is geboren, getogen en woont in Gestel. ‘’Als starter heb ik met veel geluk een eigen  huis gevonden. Helaas is dat geen vanzelfsprekendheid meer. Genoeg starterswoningen bouwen is daarom een belangrijk speerpunt voor de PPA. Ik gun veel meer jongeren een kans op een fijne en  betaalbare woonplek’’. Als leerkracht op een basisschool ziet Liza het belang om veel aandacht te  

hebben voor een goed leerklimaat in alle scholen. ‘’Dat draagt bij aan een goede ontwikkeling van  kinderen’’. Liza is ook al jaren actief in het verenigingsleven. ‘’Jarenlang heb ik gewerkt in de  voetbalkantine van Den Dungen en beheer nu met Ennya de voetbalkantine SCG’18. Hier zie ik hoe  belangrijk het is om samen te sporten en een plek te hebben om elkaar te ontmoeten. Zo zorgen we  dat de jeugd met plezier in onze gemeente blijven wonen. Daar maakt de PPA zich sterk voor’’. 

Rick Groetelaers is opgegroeid in Maaskantje, woont in Gestel en werkt in de gehandicaptenzorg. Ruim 30 jaar was hij de snelle linksbuiten bij voetbalclub Den Dungen en was hij vrijwilliger bij  stichting ’t Oude ambacht. Rick was actief vrijwilliger bij SCI en heeft mede de fusie van de SCI en  RKVV tot SCG’18 gerealiseerd. ‘’Als voorzitter van SCG’18 zie ik hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor  clubs. Dit verdient veel meer aandacht van de gemeente. Ook de verkeersveiligheid van de  Esscheweg nabij de ingangen van sportparken moet veel beter. Een punt waarvoor de PPA zich inzet. Evenals het behoud van het zwembad en een mooie afronding van het centrumplan. Daarom sta ik  op de kieslijst van de PPA’’. 

Wilt u meer weten van de PPA, ga dan naar www.de-ppa.nl of neem contact op via info@de-ppa.nl