PPA: Ingrid Buckx. Écht lokaal, écht van betekenis!

SINT-MICHIELSGESTEL – Bij de PPA staat het combineren van ervaring en vernieuwing hoog in het vaandel. Daarom vind je op de kandidatenlijst vertrouwde èn nieuwe gezichten. De hoogste nieuwkomer van de PPA staat op plek 4 en is Ingrid Buckx. Ingrid (37) woont vanaf 1996 in de gemeente Sint-Michielsgestel. Eerst in Den Dungen, later eventjes in Berlicum en nu samen met haar man Thijs Sterks in Maaskantje.

Ingrid en haar gezin zijn door hun rijke deelname aan het verenigingsleven geen onbekenden in het dorp. De kinderen zijn aangesloten bij voetbal en korfbal van Sportclub Den Dungen, bij het Gilde en bij de drumband van Harmonie Wilhelmina. Ingrid zelf slaat regelmatig een balletje bij Tennisvereniging de Donkelaar en is een actieveling in het carnavalsleven. Zo zorgde ze als oud-voorzitter van de Dames Raad van Krabberdonk mede voor de nodige creativiteit en inzet om te komen tot een nieuwe Prinsenwagen. Ingrid vertelt: “Het verenigingsleven is het kloppende hart van een dorp. Dus durf als gemeente te investeren in verenigingen en vrijwilligers! Dat is hard nodig om de verenigingen en de leefbaarheid van onze dorpen in stand te houden”.

Waarom dan de keuze om politiek actief te worden bij de PPA? “Mijn schoonvader, Ger Sterks, is al jarenlang actief bij de PPA en aan de keukentafel werd er regelmatig over gesproken. Mijn aandacht werd echt getrokken toen ik de concrete thema’s hoorde die de PPA wil aanpakken de komende jaren. Ik heb de behoefte om iets voor anderen te kunnen betekenen. Ik gun jongeren en ouderen bijvoorbeeld een fijne groene plek om te wonen. Daar moet de politiek zich ook voor inzetten. Maar daarmee zijn we er niet, want we moeten ook rekening houden met het karakter van onze dorpen, duurzaamheid en vergroening van het straatbeeld en de omgeving” aldus Ingrid.
Eerst kijken naar ieders belang en dan de juiste beslissing maken voor je dorp en gemeente dat zijn belangrijke kernwaarden voor Ingrid. Ze sluit af met de volgende oproep: “Zie je mij ergens lopen of langs de lijn staan, maak gerust een praatje. Ik ben en blijf geïnteresseerd in wat er leeft onder al onze inwoners en hoop dat ik voor hen van betekenis kan zijn. Nu en in de toekomst”
Mocht u geïnteresseerd zijn in wat deze PPA kandidaat nog meer wil bereiken? Of wilt u weten wie er nog meer op de PPA-lijst staan? Ga dan naar www.de-ppa.nl of neem contact op via info@de-ppa.nl.