PPA blij met start Pastorietuin

BERLICUM – Op 12 november vernamen we uit de Brug dat pastoor Joost Jansen een overeenkomst voor het bouwen van 41 appartementen een week daarvoor tekende. 32 van deze woningen worden sociale en dus betaalbare woningen. ‘Hiermee is weer een stap gezet in het bouwen naar behoefte’, geeft Joep Meijs aan.

Jongeren en ouderen uit de gemeente Sint-Michielsgestel krijgen hierdoor een kans in de woningmarkt. ‘De overige 9 appartementen en één ontmoetingsruimte op de bovenste etage bieden een woonruimte voor zorgbehoevende bewoners’, zo vertellen Amber van Druenen en Sander van den Brand. Op die etage biedt zorgorganisatie Trajectvol begeleid wonen aan.
Behalve voor betaalbaarheid is er ook aandacht voor het milieu en de natuur. Zo worden alle woningen gasloos en energiezuinig. Naast het appartementencomplex wordt een tuin aangelegd waarin accenten van de vroegere Petruskerk worden aangebracht. Een plek waar de bewoners en inwoners kunnen recreëren en tot rust komen. Met de bouw van de Pastorietuin wordt weer een stap gezet in de totale centrumontwikkeling van Berlicum, ook bekend als de Hartkamers. Het zal nog even duren voordat de eerste bewoners kunnen intrekken. De oplevering van de appartementen wordt verwacht eind 2021. Toch wenst de PPA deze nieuwkomers alvast een warm welkom!
Bent u geïnteresseerd wat erin onze gemeente gebeurt en heeft u een daarover een mening, dan horen wij het graag. Onze website laat onze standpunten zien op deze en andere onderwerpen. Joep Meijs, raadslid PPA www.de-ppa.nl.